Frigărui de salam cu cartofi noi

Frigărui de salam cu cartofi noi

Frigărui de salam cu cartofi noi

TIMP: 30 MIN PREGĂTIRE + 10 MIN. PE GRĂTAR  

AJUNGE PENTRU: 4 PORȚII

 

Ingrediente

  • 200 g salam de vară sau salam ţărănesc cu şuncă de la Malina (bucată întreagă, o vei tăia tu în felii groase)
  • 4 cartofi noi medii, cu diametrul cam cât cel al salamului şi aproximativ egali ca dimensiuni între ei
  • 1 ceapă verde
  • 4 linguri ulei de măsline
  • Sare şi piper după gust
  • 1 linguriţă amestec de condimente: boia dulce, cimbru uscat, oregano uscat 

 

Metodă

Pune 4 beţe de bambus pentru frigărui la înmuiat în apă rece pentru 30 min.

Cartofii întregi, spălaţi bine cu periuţa ca să îndepărtezi tot pămăntul pune-i la fiert în apă cu sare vreo 10 minute.

Apoi scurge-i bine şi taie-i felii de cca. 0,5 cm grosime.

Taie salamul felii de cca. 0,5 cm.

Intr-un castron, amestecă uleiul de măsline cu condimentele, sarea şi piperul

Inşiră pe frigărui feliile de cartof şi de salarn, alternând între ele.

Cu o pensulă, unge frigăruile cu uleiul condimentat.

Pune frigăruile pe grătarul cu cărbuni la temperatură medie şi frige-le vreo 8-10 minute, întorcăndu-le din când în când, ca să se rumenească uniform. Sunt gata când salamul e pătruns şi cartofii au început să se rumenească serios.

Serveşte-le fierbinţi, presărate cu ceapă verde tocată mărunt, alături de o salată de sezon şi o bere sau un suc rece!

 

Poftă bună!

 logo

Suntem optimiști și mereu însuflețiți de dorința de mai bine. Perseverăm pe zi ce trece. Ne place să ne bucurăm de fiecare clipă și să le oferim tuturor celor cu care lucrăm, colegi, parteneri, clienți, motive de a se bucura de viață și preparate din carne care să le aducă gust bun și energie.