TIMP: 30 MIN PREGĂTIRE + 10 MIN. PE GRĂTAR
AJUNGE PENTRU: 4 PORȚII
Pune 4 beţe de bambus pentru frigărui la înmuiat în apă rece pentru 30 min.
Cartofii întregi, spălaţi bine cu periuţa ca să îndepărtezi tot pămăntul pune-i la fiert în apă cu sare vreo 10 minute.
Apoi scurge-i bine şi taie-i felii de cca. 0,5 cm grosime.
Taie salamul felii de cca. 0,5 cm.
Intr-un castron, amestecă uleiul de măsline cu condimentele, sarea şi piperul
Inşiră pe frigărui feliile de cartof şi de salam, alternând între ele.
Cu o pensulă, unge frigăruile cu uleiul condimentat.
Pune frigăruile pe grătarul cu cărbuni la temperatură medie şi frige-le vreo 8-10 minute, întorcându-le din când în când, ca să se rumenească uniform. Sunt gata când salamul e pătruns şi cartofii au început să se rumenească serios.
Serveşte-le fierbinţi, presărate cu ceapă verde tocată mărunt, alături de o salată de sezon şi o bere sau un suc rece!
Poftă bună!