TIMP: 20 MIN PREGATIRE + 10 MIN. LA MICROUNDE
AJUNGE PENTRU: 2 PORŢII
Alege un platou sau o farfurie întinsă mare, pe care aşează stratul de bază de chipsuri de mălai.
Presară ceapa tocată, apoi împrăştie uniform bucăţelele de roşie, ardei, măslinele şi feliile de salam rustic.
Presară pe deasupra caşcavalul ras şi ornează cu rondelele de ardei iute.
Incălzeşte platoul la cuptorul cu microunde, la putere maximă, cât să se topească frumos caşcavalul, cca. 1-2 minute.
Serveşte presărat cu coriandru proaspăt, tocat fin şi decorat cu smântănă sau iaurt grecesc şi guacamole. Acompaniază, evident, cu bere rece.
*Pentru guacamole, striveste cu furculiţa într-un castronel cu avocado copt şi decojit, până obţii un piure neuniform. Adaugă 1/2 ceapă tocată fin, 1/2 căţel de usturoi, ulei de măsline şi zeamă de limetă şi amestecă bine. Asezonează cu sare și piper după gust!
Poftă bună!