Nachos cu salam rustic

Nachos cu salam rustic

Nachos cu salam rustic

TIMP: 20 MIN PREGATIRE + 10 MIN. LA MICROUNDE 

AJUNGE PENTRU: 2 PORŢII 

 

Ingrediente

  • 200 g salam rustic de la Malina, feliat fin
  • 1 pungă chipsuri de mălai (tortilla chips, cca. 125 g)
  • 2 roşii tăiate cubulețe sau 10 roşii cherry
  • 1 ardei gras tăiat fâşii fine
  • 1 ardei iute tăiat rondele
  • 50 g măsline negre fără sâmburi
  • 1 ceapă roşie medie tocată mărunt
  • 100 g caşcaval Cheddar dat pe răzătoarea mare
  • Opţional: 1/2 legătură de coriandru proaspăt, tocat fin
  • Opţional: 100 g smântănă sau iaurt grecesc
  • Opţional: 100 g guacamole (1 avocado copt, 1/2 ceapă mică, 1/2 căţel usturoi, ulei de măsline extravirgin, zeamă de limetă, sare şi piper după gust) 

 

Metodă

Alege un platou sau o farfurie întinsă mare, pe care aşează stratul de bază de chipsuri de mălai.

Presară ceapa tocată, apoi împrăştie uniform bucăţelele de roşie, ardei, măslinele şi feliile de salam rustic.

Presară pe deasupra caşcavalul ras şi ornează cu rondelele de ardei iute.

Incălzeşte platoul la cuptorul cu microunde, la putere maximă, cât să se topească frumos caşcavalul, cca. 1-2 minute.

Serveşte presărat cu coriandru proaspăt, tocat fin şi decorat cu smântănă sau iaurt grecesc şi guacamole. Acompaniază, evident, cu bere rece.

 

*Pentru guacamole, striveste cu furculiţa într-un castronel cu avocado copt şi decojit, până obţii un piure neuniform. Adaugă 1/2 ceapă tocată fin, 1/2 căţel de usturoi, ulei de măsline şi zeamă de limetă şi amestecă bine. Asezonează cu sare și piper după gust! 

 

Poftă bună!

 logo

Suntem optimiști și mereu însuflețiți de dorința de mai bine. Perseverăm pe zi ce trece. Ne place să ne bucurăm de fiecare clipă și să le oferim tuturor celor cu care lucrăm, colegi, parteneri, clienți, motive de a se bucura de viață și preparate din carne care să le aducă gust bun și energie.