Poftă de #cevabun? Prepară o cină gustoasă în doar 30 de minute. Rețeta zilei: piept de porc cu usturoi la tigaie.
#1 Se ia o bucată de 1 kg de piept de porc Malina și se taie în felii groase de 1,5 cm.
#2 Se alege o tigaie cu fundul gros, se încinge la maximum și se adaugă feliile de carne. Acestea se prăjesc timp de 7-8 minute pe fiecare față, fără capac.
#3 Se adaugă sare și piper negru proaspăt măcinat și 2 linguri de apă caldă, după care se acoperă cu un capac și se lasă la prăjit la foc mic.
#4 Se gătesc cca. 15-20 de minute sub capac, la foc mic, iar din 5 în 5 minute se mai adaugă câte două linguri de apă.
#5 După 20 de minute de înăbușire, friptura este gata.
#6 Se zdrobesc 4-5 căței de usturoi și se distribuie uniform pe feliile de carne.
Se servește lângă un piure de cartofi fin, ca la mama acasă!