În anul 2003, visul numit fabrica de mezeluri Malina devenea realitate. Cu numele creat din alăturarea câte unei silabe din numele celor trei membri ai familiei Nica care au fondat-o, Malina (“Ma” de la Marian Nica, “Li” de la Ilie Nica și “Na” de la Natașa Nica), visul se înfiripase încă din 1996, când familia Nica punea bazele celui mai frecventat magazin de tip băcănie din Caracal, un fel de poiană a lui Iocan, unde și astăzi se adună oamenii să cumpere un mezel și să mai schimbe o vorbă.
În 2010 însă, visul prinsese deja contur și, cu tehnologie și standarde de igienă și profesionalism la ordinea zilei, pornise să pună pe piața locală produse din carne gustoase. Astăzi, la mulți ani de la deschiderea primului magazin, Malina înseamnă un grup de companii unite sub motto-ul poftei de viață, incluzând o fermă agricolă și o fabrică modernă, cu capacitate de producție certificată de 60 tone zilnic, cu peste 400 de angajați și un portofoliu de peste 170 de preparate din carne.
Ani în România
Produse
Angajați
Milioane cifră de afaceri în 2019